Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Στην πορεία για τις εκλογές ΤΕΕ 2010

Αγαπητή συναδέλφισσα, αγαπητέ συνάδελφε,

η παράταξή μας "ΠΑΣΚ Μηχανικών Καβάλας & Συνεργαζόμενοι", δίνει δυναμικά το παρών στις ερχόμενες εκλογές του ΤΕΕ, στις 25 Απρίλη του 2010. Στις προηγούμενες εκλογές, στηρίξαμε ενεργά το συνδυασμό "Μηχανικοί της Καβάλας", πλαισιώνοντας το ψηφοδέλτιό του στην πλειοψηφία του με μέλη μας. Σήμερα συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ένα ΤΕΕ ισχυρό, ένα ΤΕΕ δυναμικό, αξιόπιστο και προπαντός αποτελεσματικό. Αποτελεσματικό για τον καβαλιώτη μηχανικό, αποτελεσματικό για τους συμπολίτες μας.

Ανασυγκροτούμε
μια παράταξη με σαφή πολιτική αναφορά και ιδεολογική αντιστοίχιση, χωρίς όμως κομματικές δεσμεύσεις, ειδικά όταν αυτές αντιστρατεύονται τα συμφέροντα των μηχανικών. Σχηματίζουμε μια παράταξη από έμπειρους αλλά και νέους μηχανικούς με κοινές βασικές αρχές, θέσεις και ανησυχίες. Ανανεώνουμε μια παράταξη με ορμή, δυναμισμό και διάθεση για προσφορά, προς μία κατεύθυνση προοδευτική με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Επιδιώκουμε
Την αναβάθμιση του τοπικού ΤΕΕ και του ρόλου του στην κοινωνία. Ενός ρόλου που τόσο έντονα έχει υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια από τις προηγούμενες διοικήσεις του. Ενός ΤΕΕ που ΔΕΝ υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μελών του πέρα από μία κλειστή ομάδα φίλων, ΔΕΝ φροντίζει για την επιμόρφωση και υποστήριξη των νέων μηχανικών, πέρα από κάποια κλειστά σεμινάρια, ΔΕΝ προτάσσει απόψεις και ιδέες πέρα από ευχές και ευχαριστίες, ΔΕΝ επεμβαίνει δυναμικά στα μεγάλα τοπικά προβλήματα, πέρα από ανακοινώσεις και διαλέξεις. Θέλουμε ένα ΤΕΕ ζωντανό συμμετοχικό οργανισμό στην υπηρεσία όλων των μελών του και της κοινωνίας, που προβλέπει, μελετά, σχεδιάζει, δημιουργεί, προτείνει, συνεργάζεται με τους συναδέλφους και του φορείς και παρεμβαίνει αποφασιστικά.


Αγαπητή συναδέλφισσα, αγαπητέ συνάδελφε,
ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.


Ενδιαφερόμαστε
όχι μόνο για τα προβλήματα του τόπου μας αλλά και για το πως ο Καβαλιώτης μηχανικός θα μπορούσε να συνεισφέρει στην αποτελεσματικότερη επίλυσή τους, με μελέτες, τεχνικές συμβουλές και νέες αντιλήψεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβάλλον. Καταθέτουμε προτάσεις για την αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης των μελών του ΤΕΕ, μέσα από διαρκή ενημέρωση και συνεχιζόμενη κατάρτιση. Φροντίζουμε, ειδικά τους νέους συναδέλφους με προτάσεις για σεμινάρια και εξειδίκευση σε επίκαιρα θέματα και ειδικότητες όπως του Ενεργειακού Επιθεωρητή και του Τεχνικού Ασφαλείας. Μεριμνούμε για την αντιμετώπιση της ανεργίας, με την υποστήριξη και ενθάρρυνση των νέων μηχανικών ώστε να απασχοληθούν με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αξιοποίηση των πολιτικών της πράσινης ανάπτυξης.

Αγωνιζόμαστε
για την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών. Για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των νέων ειδικοτήτων του Πολυτεχνείου. Για τη σαφή και με επιστημονικά κριτήρια διατύπωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΤΕΙ. Για την ορθή κατάταξη της ποιότητας σπουδών των κολεγίων. Για την αναβάθμιση της οργανωτικής λειτουργίας και των υπηρεσιών του Ταμείου μας (πρώην ΤΣΜΕΔΕ), για συμβάσεις με γιατρούς και την καθιέρωση του συνταγολογίου. Διεκδικούμε την υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων στο νομό μας, όπως οι κάθετοι οδικοί άξονες, η σιδηροδρομική σύνδεση, τα έργα στο νέο λιμάνι. Διεκδικούμε την ουσιαστική συμμετοχή του τοπικού ΤΕΕ στο σχεδιασμό των έργων αυτών και την άμεση εμπλοκή καβαλιωτών μηχανικών στην υλοποίησή τους.

Προτείνουμε
ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης και επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι καβαλιώτες συνάδελφοι, τόσο οι έμπειροι όσο και οι νέοι μηχανικοί. Ένα πλάνο ολοκληρωμένο, ιεραρχημένο και εφικτό. Ένα σχέδιο δράσης που έχει στόχο την, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και εμπλοκή των μελών του ΤΕΕ, μέσα από επιτροπές, ομάδες εργασίας, σεμινάρια και ενημερωτικές εκδηλώσεις. Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για ένα ΤΕΕ ζωντανό, στην υπηρεσία των μελών του και της κοινωνίας, με αναβαθμισμένη την αποστολή του σαν Τεχνικού Συμβούλου της Πολιτείας. Ένα ΤΕΕ που μελετά, δημιουργεί, παρεμβαίνει αποφασιστικά.

Κοντά στον Μηχανικό - Με θέσεις και άποψη - Με όραμα και πράξεις

Στις 25 Απριλίου 2010 ψηφίζουμε "ΠΑΣΚ Μηχανικών Καβάλας & Συνεργαζόμενοι"

Δεν υπάρχουν σχόλια: