Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Δελτίο ΤΕΕ-ΑΜ Οκτωβρίου 2010 - Δημοσίευση ΠΑΣΚ

Αγαπητοί συνάδελφοι μηχανικοί,

κατά την 1η ειδική συνεδρίαση της 6ης Σεπτεμβρίου 2010 για την ανάδειξη οργάνων του τοπικού ΤΕΕ, η παράταξή μας και οι συνεργαζόμενες κατάφεραν να έχουν την πλειοψηφία των εδρών στην 9μελή Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ-ΑΜ. Τρεις έδρες έλαβε η ΠΑΣΚ Ν.Καβάλας (εκλέχθηκαν οι Γεωργούσης Δ, Ηλιάδης Γ, Μαχμουκιώτης Θ), και από μία έδρα οι συνεργαζόμενες παρατάξεις των «Μηχανικών της Δράμας» (εκλέχθηκε ο Κυριαζίδης Δ.) και του «Νέου Ρεύματος» (εκλέχθηκε ο Βασιλειάδης Λ. με τη στήριξη της «Ενωτικής Παρέμβασης»).

Καθ'όλη τη μακρά διάρκεια διαβουλεύσεων για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του ΤΕΕ-ΑΜ, η ΠΑΣΚ Καβάλας ανέλαβε πρωτοβουλίες για τη συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων, πάντα με γνώμονα τη θέλησή μας να γυρίσουμε σελίδα στο ΤΕΕ-ΑΜ. Ακούσαμε με σοβαρότητα και προσοχή ιδέες, απόψεις και προτάσεις. Καταλήξαμε και προτείναμε ένα σχήμα διοίκησης, που όπως αποδείχτηκε μετά και την παραίτηση του Βασίλη Λιόγκα, ήταν βιώσιμο με δυναμική και προοπτικές, χωρίς αποκλεισμούς και μικρότητες.

Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, όλοι οι μηχανικοί και ιδιαίτερα οι νέοι, βιώνουν δυσμενείς συνθήκες άσκησης του επαγγέλματός μας. Τα προβλήματα του κλάδου μας είναι γνωστά χωρίς εύκολες συνταγές για την επίλυσή τους παρά μόνο μέσα από αγώνες και συνεχή επαγρύπνηση:
Ανεργία, Ασφαλιστικό, Κλάδος Υγείας χωρίς ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, Φορολογικό (ζητάμε να επανέλθει η φορολόγηση με μοναδιαίους συντελεστές), Απελευθέρωση του επαγγέλματος (λέμε Όχι στην κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών), Ισοπέδωση προς τα κάτω των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων, Ποινικοποίηση του επαγγέλματος (ζητάμε την κατάργηση του Άρθρου 286 του Ποινικού Κώδικα).

Συχνά δε, ακούμε προτάσεις που είναι επίπονες και πολλές φορές με επώδυνες συνέπειες. Εμείς από τη μεριά μας, θα θέλαμε να τονίσουμε κάθε νέα δυνατότητα που μας δίνεται για διεύρυνση των τομέων απασχόλησής μας, όπως οι Ενεργειακοί Επιθεωρητές και οι ΑΠΕ.

Η ΠΑΣΚ Διπλ. Μηχανικών παλεύουμε σε καθημερινή βάση για την ανάδειξη του ρόλου και της ευθύνης του μηχανικού στο παραγωγικό γίγνεσθαι, για τη διαφάνεια σε όλο τον κύκλο παραγωγής των έργων (χωρίς αναθέσεις και με Ανεξάρτητες Υπηρεσίες τις Προϊστάμενες Αρχές), για νόμους και διατάξεις που δεν θα οδηγούν σε αδιέξοδο τους μικρομεσαίους κατασκευαστές και μελετητές, για την διατήρηση των εισοδημάτων των υπαλλήλων αλλά και για αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο του Τ.Ε.Ε.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
είμαστε πάντα κοντά σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι, μέσα από τις δυνατότητες που μας δίνει η πλειοψηφία μας στη Διοικούσα του ΤΕΕ-ΑΜ, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ένα ΤΕΕ ισχυρό, αξιόπιστο και αποτελεσματικό. Ευχόμαστε στο νέο Πρόεδρο του ΤΕΕ-ΑΜ, Λάζαρο Βασιλειάδη, μια παραγωγική θητεία και δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα του, αρωγοί σε κάθε προσπάθεια για πραγματική στήριξη και ενίσχυση του Καβαλιώτη Μηχανικού.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μηχανικούς να στηρίξουν την προσπάθειά μας με ενεργό συμμετοχή στις Ομάδες Εργασίας και σε όλες τις δραστηριότητες του ΤΕΕ-ΑΜ. Ειδικά μας ενδιαφέρει η γνώμη, η άποψη και η ενεργοποίηση των νέων μηχανικών. Αυτοί πλήγονται περισσότερο από την οικονομικοί κρίση, αυτοί είναι που έχουν φρέσκες ιδέες, χωρίς παγιωμένες και "βολεμένες" απόψεις και αυτοί είναι που έχουν το μέλλον μπροστά τους και επιβάλλεται να το διαμορφώσουν μέσα από τις δυνατότητες που τους δίνει ένα όργανο όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο.

Η Γραμματεία ΠΑΣΚ Διπλ.Μηχ. Ν.Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: